top of page

Avize și autorizații

Obținerea avizelor necesare încă de la demararea proiectului pe care intenționați să îl realizați vă asigură conformarea cu prevederile legale și absența descoperirii unor neregularități ulterioare care pot genera amenzi, iar în anumite condiții chiar desființarea lucrărilor realizate.

Avize

Despre avize și autorizații. Avize și autorizații necesare funcționării unei societăți.

(în 6 puncte)

1. Avizele și autorizațiile sunt documentele preliminare care vor sta, de principiu, la baza oricărei afaceri, fie că vorbim despre obținerea autorizațiilor de construire, fie că vorbim de autorizarea desfășurării unei activități economice.

2. Autorizația de construire și Autorizația de demolare

 

De principiu, nu se poate realiza execuția unei lucrări în absența autorizației de construire. În plus, nu poți demola o construcție realizată fără obținerea prealabilă a autorizației de demolare.

3. Autorizarea funcționării pe propria răspundere, în baza declarației-tip. 

La data înființării unei firme/societăți este necesară autorizarea codurilor CAEN, care reprezintă activitățile ce urmează să fie desfășurată de aceasta, la registrul comerțului.

4. Autorizarea funcționării pentru un restaurant. 

De ce avize are nevoie un restaurant ca să funcționeze?

În plus, pentru desfășurarea activităților în domeniul alimentației publice, este necesară obținerea, printre altele, a autorizației de funcționare de la primărie.

5. Pentru desfășurarea activității, în conformitate cu prevederile legale, îți recomandăm să soliciți autorizațiile necesare pentru afacerea ta, pentru a evita amenzile ce pot fi generate de demararea activității în lipsa acestora.

6. De cele mai multe ori, nu este suficientă simpla autorizare a activității la Registrul Comerțului (depunerea declarației pe propria răspundere), acesta fiind însoțită, în funcție de specificul activității, de obținerea unor acorduri și avize suplimentare.

De ce să apelezi la noi?

(6 motive)

1. Vă putem acorda toată asistența juridică necesară în vederea obținerii avizelor și autorizațiilor necesare afacerii tale.

2. Vă acordăm sprijinul necesar în vederea îndeplinirii formalităților necesare în fața autorităților și instituțiilor publice.

3. Nu sunteți sigur dacă, pentru activitatea pe care urmează să o desfășurați, firma voastră are nevoie de obținerea unor autorizații suplimentare?

Suntem aici să vă furnizăm toată consultanța de care aveți nevoie.
 

4. Nu va fi necesar să vă prezentați în fața autorităților publice pentru obținerea avizelor și acordurilor necesare. De acest aspect ne ocupăm noi.

5. Nu sunteți convins dacă pentru construcția pe care urmează să o executați aveți nevoie de autorizație de construire?

Contactați-ne și îți vom spune care sunt lucrările pentru care nu aveți nevoie de autorizație de construire.

6. Ați început realizarea unei construcții și nu ați știut că aveți nevoie de obținerea autorizației de construire?

Contactați-ne și vă vom spune care sunt pașii care ar trebui să îi urmați în continuare pentru a respecta prevederile legale.

bottom of page