top of page

Contracte

Contractele reprezintă cel mai uzual mecanism întâlnit în activitatea de zi cu zi, cu ocazia achiziționării de bunuri și furnizării de servicii.

 

Acest mecanism se transpune atât în relațiile profesioniștilor cu partenerii contractuali cât și în relațiile cu utilizatorii finali ai produselor sau serviciilor.

Anchor 1

6 lucruri pe care cei mai mulți nu le știu despre contracte

1. Contractele sunt întâlnite în orice activitate desfășurată atât de operatorii economici cât și de persoanele fizice, chiar dacă nu se semnează și un înscris în acest sens.

2. Un contract este încheiat valabil chiar dacă nu se semnează un înscris, ci doar se emite o factură sau un bon fiscal.

3. Persoanele fizice încheie cel mai adesea contracte în calitate de consumatori, în momentul în care achiziționează produse sau servicii, obțin credite sau finanțări.

4. Nu de puține ori profesioniștii stipulează clauze abuzive în contract, cum sunt cele referitoare la modificarea termenelor de livrare sau prestare a serviciilor, fără un motiv întemeiat.  

4. În cazul neexecutării contractelor, poate fi declarată încetarea acestora chiar și fără a apela la instanța de judecată.

5.  Încheierea contractelor, cu încălcarea prevederilor de ordine publică, poate duce la desființarea acestora oricând, la solicitarea oricăror persoane interesate. Astfel, chiar dacă pe termen scurt nu se poate observa un efect imediat, peste ani se poate ajunge la desființarea contractului prin care a fost achiziționat un teren sau o clădire.

6. Cel mai probabil, chiar astăzi ați încheiat un contract când ați plătit masa la restaurant, v-ați achiziționat un produs sau în momentul în care ați vizitat site-ul cuiva. 


De ce trebuie să apelezi la un avocat înainte să semnezi un contract?

(6 motive)

Pentru că vă protejăm drepturile, asigurându-vă asistența juridică necesară privind întocmirea, revizuirea și negocierea tuturor contractelor comerciale pe care le încheiați.

În calitate de consumator, vă putem asista la revizuirea și negocierea clauzelor pe care le găsiți în contractele propuse de profesioniști (cum ar fi dezvoltatorii imobiliari și alți comercianți), pentru a vă proteja cât mai bine interesele și înlătura eventuale clauze abuzive.

De ce aveți nevoie de revizuirea acestor contracte?

1.  Unele clauze pot încălca actele normative în materie și pot fi desființate oricând, la cererea oricărei persoane care prezintă un interes.

2. Pentru limitarea răspunderii și preîntâmpinarea achitării unor costuri excesive care, în anumite condiții, pot fi excluse cu totul.

3. În situația unor antecontracte de vânzare privind apartamente sau alte imobile, vă putem proteja de riscurile unor situații neprevăzute, cum ar fi întârzierea în realizarea lucrărilor, neobținerea finanțărilor și altele asemenea.

4. Dacă intenționați să cumpărați un teren agricol extravilan, vă putem ajuta să îndepliniți formalitățile prevăzute de Legea 17/2014, pentru încheierea valabilă a contractului, în absența cărora acesta va fi desființat.

Nu este suficient să mergeți la notarul public pentru a vă proteja de aceste sancțiuni.

5.  Vă putem redacta contractul cadru pentru prestarea serviciilor, pe care să îl folosiți în relația cu partenerii contractuali și să care să vă protejeze de eventualele abuzuri ale acestora.

6. Asigurăm consultanță juridică cu privire la revizuirea contractelor de licență (cesiuni de drepturi de autor) pentru a va proteja într-o măsură ridicată drepturile și a ne asigura că aceste contracte sunt întocmite în mod legal, conținând toate prevederile cerute de lege.

Aflați cum vă putem ajuta!

Mulțumim. Vom reveni în scurt timp
bottom of page